Количка

  • Вашата количка е празна!

  • Безплатна доставка

    За всички продукти

    Качествен монтаж

    на продуктите

    Поддръжка

    Тел: (+359) 887 0887 87

    Добри цени

    Високо качество

    Избор на правилния офис стол

    Замисляли ли сте се колко часове прекарваме седнали на бюрото си през работната седмица, която обикновено е 40 часа. Със сигурност много повече отколкото е полезно и докато го правим не забелязваме в каква поза е тялото ни.

    Когато седим продължително време, се получава силно напрежение на гръбначния стълб, което може освен временни болки  и разконцентриране по време на работа, да доведе и до трайни увреждания.  Ако искате да  избегнете развитието и утежняването на проблеми с гръбначния стълб, е важно да имате качествен и здрав офис стол с ергономичност, който да поддържа долната част на гърба и насърчава добрата стойка. Трябва да се съобразите с останалото офис обзавеждане и материалите, от които е изработен офис стола.

    Разнообразието от офис столове е голямо и трябва да се запознаете подробно с техническите им характеристики и да изберете най-доброто съотношение цена/качество. Дизайнът е първото нещо, което забелязваме. За изработването на съвременните удобни офис столове се използват хромиран метал, полипропилен, естествено дърво. Селекцията от материали за тапицерия и палитрата от цветове също е голяма, но основното, което трябва да търсим в правилния офис стол е удобството при работа.

    Имайте в предвид, че когато го купувате за служител, работният стол трябва да има възможност за много корекции, за да може да осигури оптимална здравословна среда. Ако покупката е за вас, се съобразете със състоянието на опорно-двигателния ви апарат. Посетителските офис столове са най-изчистени откъм възможни корекции, но имате възможност да избирате материята и вида седалка, за да създадете комфорт на клиентите ви. Помислете какво е да седите и чакате в неудобен стол и какво мнение ще си създадете за фирмата. Правилният офис стол е удобен!

     

    Ето на какви налични функции трябва да обърнем внимание при избора на удобен офисен стол, който ще намали стреса на гърба ни и ще поддържа здрава стойка:

     

    Облегалката

    Идеалната облегалка трябва да има S-образна форма, за да следва контура на гръбначния стълб. Съвременните качествени офис столове имат ортопедичен гръб, който е леко вдлъбнат в мястото на контакт с долната част на гърба. Това намалява натоварването на лумбалната област и гарантира правилната форма на гърба.

    Отрицателният ъгъл на седалката е допълнителна функция в офис столове, но не по-малко важна. Това е нивото на наклон на облегалката в обратна посока спрямо масата. Ако често пишете на масата, работите с компютър или рисувате, тогава отрицателният ъгъл на гърба е задължителен. Той помага да се избегне ненужния натиск върху вътрешното бедро и прещипването на мускулите.

     

    Седалката

    Регулирането на дълбочината на седалката също е важно. То става посредством слайд механизъм, който регулира дълбочината на седалката. Това става, като я премествате напред и назад или я фиксирате в 5 различни позиции, като премествате облегалката на стола по-далеч или по-близо до вас. Не всички модели на офис столове имат тази функция. Регулирането на дълбочината на седалката ви позволява да нормализирате притока на кръв. По този начин ще избегнете прищипването на вени и съдове.

     

    Подлакътници 

    Подлакътниците не са просто прищявка, а необходимост при удобния работен стол. Някои могат да се регулират по височина, разстояние един от друг и наклон. В повечето случай регулирането е само  по височина и спомага за правилното положение на ръката, докато работите на масата. Правилната поза е когато ръката, китката и предмишницата са равни на масата. При такова положение ще избегнете напрежението в раменния пояс и развитието на изкривяване.

     

    Облегалка за глава

    Облегалката за глава не е незадължителен елемент на ергономичния офис стол. В повечето случай те са избирани, за да покажат състоянието и влиянието на собственика на стола. В зависимост от вашата дейност тя може да ви е необходима. Коригира се по височина и наклон, придържайки главата успокоявате, мускулите в областта на раменете и шията.

     

                                         

     

    Механизми

    Използваните механизми и аксесоари се различават в зависимост от цената на стола. При по-обикновените и евтини работни столове се използва лостов механизъм за повдигането и спускането на седалката.

    Много евтини столове имат пружинно-винтов механизъм на постоянната опора на гърба. Когато пружината се усуква, тя се свива, придавайки твърдост на наклона на гърба или обратно, улеснява накланянето. Този механизъм ви позволява малко да разтоварите гърба си.

    Центрираният люлеещ механизъм. Механизмът се нарича "центриран", защото оста му е в средата на стола. Този механизъм позволява да отпуснете мускулите си по време на почивка като регулирате твърдостта на люлеенето, да фиксирате стола в едно удобно за вас работно положение и да регулирате наклона спрямо теглото си. Той се използва в директорските столове.  

    Скъпите модели качествени офис столове са оборудвани със синхронен механизъм (мултиблок). Синхронният механизъм осигурява автоматичното накланяне на гърба и седалката според движението на тялото. Така гръбначния стълб не губи контакт със стола при движение напред, назад или настрани. Може да фиксирате стола в няколко позиции. Мултиблокът е най-добрият механизъм при ергономичните офис стола.

    Антишоковият (противошоков) механизъм е предназначен да предотварти връщането веднага в работно положение на облегалката,  след като свалите заключването на механизма за люлеене. Само когато се облегнете назад и приложите сила върху гърба, ще можете да регулирате позицията на облегалката.

    Асинхронният механизъм за люлеене променя  ъгълът на наклона на гърба и седалката независимо един от друг.

     

    Материал на кръстачката (опората) 

    Кръстачката заема много важно място в дизайна на офис стол, защото играе ключова роля за стабилността му. Този елемент има пет-лъчева конструкция, която осигурява отлична стабилност. Опората трябва да може да издържи повече натоварвания от теглото на седящия. Ето защо при производството й се използват трайни материали. Най-популярните са пластмаса, дърво и метал. Също така, допустимото натоварване на стола зависи от характеристиките на неговия дизайн: тип механизъм, използвани материали, люлеещи се елементи.

     

    Колелата

    При избора на колелата на практичния офис стол трябва да се вземе напредвид основа на подовото покритие в офиса. За твърди подове от гранитогрес, теракота, ламинат, pvc настилки и други, се избират меки колела. Те осигуряват лесно движение и не надраскват повърхността. За меки настилки, като мокет или килим, са предназначени твърди ролки за по-добро плъзгане.

     

    Цвят на офис стола

    При избора на цвят за офис стола също трябва да отделим внимание, тъй като той определя тона на интериора. Даден цвят може да повлияе на емоционалното състояние на посетителите и ефективността на служителите.

    Цветът на столовете се избира според същите принципи, които използвате за останалите елементи в офис пространството. Независимо от категорията на офис стола има широка гама от тапицерски материали в различни цветове. Допреди няколко години се предпочитаха практичните тъкани и кожа в класическите цветове черно и кафяво. Днес нещата са различни.

    Огледайте офиса си. Няма ли да е чудесен акцент един съвременен офис стол с модерна визия и смело цветово решение? Някога бялото се смятало за аутсайдер за цвят на офис стол, а днес вече набира популярност. Няма как някой да влезе в кабинета ви и да не остане изненадан и впечатлен от елегантен бял офис стол. Освен това този цвят е символ на чистотата и внася спокойствие и свежест в офиса. Неоспоримо  предимство е че бялото се комбинира с абсолютно всеки цвят, визуално разширява пространството и ще придаде на масивния директорски стол елегантен вид.

    Ако все пак сте резервирани към бялото, но искате светъл офис стол можете да използвате нюансите на бялото - слонова кост, бежово, млечно и много други.

     

    Тапицерията

    При избора на правилния офис стол не трябва да забравяте, че той е най-често използваната вещ и е предразположен към различни повреди и замърсявания. Изберете работен стол, за който са използвали естествени, висококачествени и плътни материали. Подходящи за тапицерията са естествената кожа, еко кожа, мрежеста материя и дамаска. Те са практичните, трайни, безвредни за здравето.

    Естествената кожа е силно издръжлива, еластична и водоустойчива. Тя е показател за високия статус на седящия и се използва обикновено за директорските столове.  Недостатъците й са, че не пропуска въздуха и през лятото създава чувство на дискомфорт. Освен това почистването й е трудно и не трябва да се излага на пряка слънчева светлина и топлина.

    Тапицерията от еко кожа е дишаща, устойчива на износване, хипоалергенна и удобна за употреба. Тя се почиства по-лесно от естествената кожа. Избирайте само тапицирани с висока степен на износване работни столове, за да не се нацепи бързо. Не е подходящо офис столовете от еко кожа да са близо до отоплителни уреди и на пряка слънчева светлина.

    Тапицерията от дамаска е приятна на допит, дишаща, хипоалергична, но трябва да внимавате с какви показатели на устойчивост на износване е. Циклите за сядане върху тази материя трябва да са много високи, за да ви служи дълго време. Недостатъците на дамаската е трудното почистване на петна.

    Висококачествената еластична мрежа се използва най-често за тапициране на облегалката, за да може свободно да преминава въздуха и гърба ви да се чувства удобно през топлите дни.

                        

                     Дамаска                                             Естествена или еко кожа                                        Мрежа-меш

     

    Удобството, сигурността и превенцията на здравето днес са неизменно свързани с производството на офис столове. Дългогодишни проучвания на връзката между работоспособността и позата на тялото доведоха до съвременните качествени офис столове. Това няма да направи по-лесен избора ви, защото моделите се увеличават всяка година, но може да разчитате че те са създадени с мисъл за вашето здраве. Съветваме ви и вие да го направите. Изборът на правилният офис стол е във ваши ръце.


    Коментари:

    Все още няма коментари!


    Добави коментар

    Директорски столове

    Промо
    -12%
    • (1)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (0)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%

    Работни столове

    Промо
    Най-продаван
    -20%
    • (0)
    Промо
    -9%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (0)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    -10%
    • (0)

    Посетителски столове

    Промо
    -21%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    -29%

    Геймърски столове

    Промо
    -10%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%

    Детски столове

    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (1)
    Промо
    -16%
    • (0)
    • (0)

    Офис столове - RFG Real Feel Good

    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    • (0)

    Специалниоферти

    Имате нужда от помощ?

    Свържете се с нас за консултация