Количка

  • Вашата количка е празна!

  • Безплатна доставка

    За всички продукти

    Качествен монтаж

    на продуктите

    Поддръжка

    Тел: (+359) 887 0887 87

    Добри цени

    Високо качество

    Геймърски столове - функционалност и детайли

    Всеки уважаващ себе си геймър рано или късно си купува геймърски стол. Съществуват много удобни ергономични офис столове, но те нямат същите характеристики като геймърските и са предназначени за многочасова работа, а не игра. Можете да седнете на обикновен офис стол, но в резултат на неправилната позиция на тялото неправилната стойка и други здравословни проблеми са гарантирани.

     

    Тъй като по време на играта човек често се навежда или се обляга назад, столовете се характеризират с висока стабилност и по-прецизно приспособяване към нуждите на играещия.

    Лесно можем да разграничим геймърския стол от офис стола. Той има редица функции:

    • Ярко изпълнение. Игралните столове се открояват със смели акценти на черен фон, който засилва контрастния ефект, но ако не сте им почитатели, можете да си купите строг, лаконичен модел.
    • Странична опора. Гърбът на стола прилича на дъбово листо, дизайнът намалява натоварването върху опората, причинено от активни движения на тялото. Рискът от преобръщане на стола е минимален.
    • Висок гръб.
    • Вдлъбната седалка.  Препоръчително е да поръчате стол със странична опора на гърба.
    • Сложна функционалност, която осигурява възможност за регулиране на височината и ъгъла на разположение на елементите спрямо физиологията на тялото.

    Когато решите да съчетаете любимите си игри с удобство и най-накрая да закупите геймърски стол, ви препоръчваме да обърнете внимание за наличието на следните детайли.

    Комфорт. Качественият геймърски стол трябва да бъде с ергономични стандарти, за да се увеличи максимално естественото положение на тялото и да се намали стреса върху гръбначния стълб и мускулите. Наличието на мека седалка, анатомична облегалка, облегалка за глава и подлакътници  ще позволи да прекарате много часове пред компютъра, без да се чувствате уморени. Гърбът на стола винаги е наклонен назад, следвайки формата на гръбначния стълб, предотвратявайки образуването на сколиоза. Подлакътникът облекчава напрежението в шията и предотвратява евентуални главоболия. Възглавницата под гърба отпуска долната част на гърба и нормализира притока на кръв.

      

    Персонализиране. Колкото повече неща може да коригирате в стола си за игра, толкова по-добре. Оборудваните столове с газов амортисьор имат възможност да регулират плавно височината на седалката. Промяната на ъгъла на облегалката е задължително. Повечето  столове с висока цена позволяват регулирането на облегалката до 180 градуса. Подлакътниците, в зависимост от вида си,  могат да се регулират по височина, да се накланят налява, надясно, да се променя ъгъла им при навеждане напред.


    Механизми. Наличието на много механизми е нормално за този вид столове. Люлеещият се механизъм е едно от основните предимства на геймърските столове. Присъствието на подвижен механизъм позволява движението на облегалката след седящия, без допълнителни манипулации и осигурява на гръбначен стълб постоянна лумбална опора. Ако има механизъм за закрепване на облегалката в едно положение това ще ви е много полезно, когато не трябва да местите тялото си. Мултиблок механизма позволява да фиксирате ъгъла на облегалката в 3-5 варианта. Синхронният механизъм фиксира гърба и седалката в 5 позиции. Най-добрите варианти е това да е в съотношение 3: 1 или 8: 1. Асинхронният механизъм променя облегалката независимо от седалката. AnyFix механизма позволява да заключвате облегалката под ъгъл в междинни позиции.  С Deep Tilt  (дълбоко люлеене) механизма заключвате облегалката в хоризонтално положение.


    Стабилност. Изборът на основата определя стабилността и подвижността на геймърския стол. Висококачествената опора е изработена от PVC, дърво, метал или хромирана стомана. Тези столове имат по-широка кръстачка от офис столовете.  Понякога тя е подсилена с допълнителен корпус със заварени подпори.


    Колелата. Има няколко варианта на колелата. Конвенционалните полимерни колела с метални опори и лагери са най-срещаните. Те са подходящи за меки настилки. Гумените (полиуретанови) колела намаляват риска от шум и надраскване и са добър избор за твърди повърхности. Едностранните колела, поставени по двойки, увеличават стабилността на геймърския стол. Някои модели предлагат опция и за заключването им.


    Тапицерия и пълнеж. Висококачественото покритие на игралните столове е въздухопропускливо, бързо изпарява влагата и има високо ниво на износоустойчивост. Геймърски стол, декориран с нискокачествена кожа, е заплашен от образуването на пукнатини на седалката и повреда на пълнежа.

    Тапицерията обикновено е комбинация от няколко вида материал с текстилни вложки на местата с максимален контакт до тялото на седящия. Акрилната мрежа е екологично чист продукт, влагопоглъщащ материал и пропуска въздух. Еко кожата е мека, приятна на допир и издръжлива. Тя не се разтяга или деформира но е с ниско ниво на абсорбция на влагата. Естествената кожа се използва изключително рядко поради водоотблъскващите си свойства и оскъпяването на стола.

    Игралните столове традиционно се пълнят с пяна от каучук или полиуретанова пяна. По-рядко се предлага пълнеж от холофибър.

    Натовареност. Максималното допустимо тегло на натовареност на стола се определя от вида на опората. Ако тя е от хромиран метал или подсилен полипропилен ще може да издържи повече. Стол, изработен от евтини пластмасови и алуминиеви сплави, ще създаде много проблеми: той ще скърца, ще се напука и няма да продължи дълго използването му.


    Надяваме се подбраната информация да ви помогне да изберете този геймърски стол, в който многочасовият процес на игра да не се отрази негативно на здравето ви, по-специално на състоянието на мускулите и гръбначния стълб. Не забравяйте, че от значение за това е и използването на удобна игрална клавиатура и мишка.


    Коментари:

    Все още няма коментари!


    Добави коментар

    Директорски столове

    Промо
    -12%
    • (1)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (0)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%

    Работни столове

    Промо
    Най-продаван
    -20%
    • (0)
    Промо
    -9%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (0)
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    -10%
    • (0)

    Посетителски столове

    Промо
    -21%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    -29%

    Геймърски столове

    Промо
    -10%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%

    Детски столове

    Промо
    -8%
    • (0)
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    Промо
    Най-продаван
    -8%
    • (1)
    Промо
    -16%
    • (0)
    • (0)

    Офис столове - RFG Real Feel Good

    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    Промо
    -8%
    • (0)

    Специалниоферти

    Имате нужда от помощ?

    Свържете се с нас за консултация